Notice Board

Bangladesh Railway Ticket Booking eticket.railway.gov.bd

In this article about Bangladesh Railway Online Ticket Booking Time eticket.railway.gov.bd, New System Passengers who wish to travel on Bangladesh Railway trains must reserve their seat in advance Online Train Ticket Booking New System for all classes of travel except for General/Unreserved coaches. The railway reservation facility allows you to travel in the train and travel class of your choice with a seat allotted against your name. Here’s everything you must know about the railway reservation in Bangladesh. Online Train Ticket Now Available. Now buy your Train Ticket On this page.

Online Bangladesh Railway Ticket Booking

Bangladesh Railway E-Ticketing Registration System is the most popular and easy way.  Recently Bangladesh Railway 26th March 2022 start E-Ticketing Registration and Booking System. Every major railway station in Bangladesh has a reservation office attached to it. Many metro cities may also have satellite reservation offices located in other parts of the city. To book tickets through counters, you must fill up an Online Registration form with your personal and journey details. Based on the availability of tickets, the ticketing staff at the counter will issue the ticket. Bangladesh Railways reservation counters are open all time.

How to Bangladesh Railway Online Train Ticket Booking

 Now a day it’s a very easy process. Tickets can also be reserved online through eticket.railway.gov.bd the official online ticketing partner of Bangladesh Railways. Online train ticket reservations can be done through the Next Generation e-Ticketing System official website Of Bangladesh Railway. The ticket issued is called an e-Ticket or Electronic Reservation Slip (ERS). You must register with saving to enjoy the reservation services which are available all through the day except time.

  • First, visit this link www.eticket.railway.gov.bd 
  • After clicking on Register.
  • Now input your personal information Name, date of birth, NID Number or Birth Certificate number,  Email contact number, and last step your address,
  •  Enter all the information correctly then Enter Sing UP Button.
  • After a while, you get a verification code on your mobile number.
  • Enter this security code on the e-ticket website and click on Registration.

Online Bangladesh Railway Ticket

Bangladesh Railway Ticket Booking

2nd Step

Bangladesh Railway Online Ticket Booking eticket.railway.gov.bd

Registration process: (to be done only once).
First, you need to enter the website eticket.railway.gov.bd

or the Official web link https://eticket.railway.gov.bd/

Train ticket buy Website link
Click on the “Registration” button at the bottom of the website.
A new page called “Create an Account” will appear. Here the relevant fields of “Personal Information” would be filled with the necessary information: Security code will be filled with the “Security Code” displayed next to the cell and click on the Register button.
If all the information is correct, a new page called “Registration Successful” will appear.

The e-ticketing system will immediately send an e-mail from Bangladesh Railway to the e-mail address you provided.

You need to open the e-mail provided by Bangladesh Railway in the message box of your e-mail. Click on the “Click” link inside the message. After this process, the passenger registration process will be completed.

Online Train Ticket Booking New System 2022

Use our train seat availability feature to find out the seat or berth availability in your train and check ticket prices. Make online train ticket reservations according to your preferred options- date of travel, train halt in minutes, train route. Enjoy other Bangladesh railway reservation facilities on our app and website.

1. Where do I need to go for an online railway ticket purchase?
Ans. eticket.railway.gov.bd or www.railway.gov.bd
2. What is the registration process?
Ans. Please follow the below step

1 Visit eticket.railway.gov.bd and click Sign-up

2 Fill up the mandatory fields and click “REGISTER”

3. Is there any time frame to buy a ticket?
Ans. Yes, you can buy tickets before the end of All Seat.
4. If I miss the mobile validation code for registering a new account, what should I do?
Ans. Please mail your problem to.
5. How many tickets/seats can I book in one transaction or per day?
Ans. Maximum Four seats per day.
6. How many transactions can I make in one week?
Ans. You can make a maximum of 2 transactions per week.
7. How many tickets can I purchase in one month?
Ans. As per daily and weekly transaction policy customers can purchase weekly 8 seats &
monthly 32 seats.
8. How do I know if my ticket booking is confirmed?
Ans. Once the booking is confirmed, you will receive an email confirmation from the registered
email ID with all the relevant details.
9. I just booked my ticket online. How will I get my ticket?
Ans. Once the booking is confirmed, you will receive an email confirmation to the registered
email ID with all the booking details. Please carry a printout of the mail and present it to
the ticket counter of the station and they will give you the tickets.
10. How many days before I can purchase my railway ticket online?
Ans. You can purchase your ticket 10 days prior to the journey date.
11. Can I choose my seats online while booking a railway ticket?
Ans. YES. You can choose your seat before 48 hours of the journey date.

Bangladesh Railway Online Ticket Booking eticket.railway.gov.bd gives you the fastest train ticket booking – done within 2 mins! Also, enjoy free cancellation if you book train tickets. Plus get access to information like Live Train Status, Time Table Status, the probability for PNR to get confirmation & more. eticket.railway.gov.bd is your one-stop solution for everything related to training ticket booking! Now we have given your information on this page.

Test Result BD

Welcome to visit our website. Hope you can take your necessary information.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button